Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 7 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Curs operator in ferme ecologice mixte

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1000 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Ocupatia se aplica operatorilor care isi desfasoara activitatea in ferme ecologice mixte care au in componenta atat cultura in camp, cultura horticola precum si sector zootehnic.

Operatorul in ferma ecologica este o persoana care coordoneaza si aplica metodele de productie ecologica in mod integrat, scopul final fiind acela de a dezvolta o ferma care sa poata produce produse finite ecologice, astfel incat sa se realizeze o continuitate si durabilitate atat pentru mediu cat si pentru nivelul de trai al fermierului.

Operatorul ecologic isi poate desfasura activitatea atat in zona de campie cat si in zona montana, in cea mai mare parte pe teren, dar si in spatiile de crestere a animalelor si in spatii de birouri. In teren, activitatea se desfasoara in zonele de productie ecologica (camp, pajisti, pasuni, plantatii pomicole si viticole). Se lucreaza in echipa, activitatea fiind puternic influentata de conditiile meteorologie (temperaturi scazute sau ridicate, precipitatii, vant s.a.).
Ocupatia presupune competentele necesare identificarii surselor de poluare a mediului, utilizarii metodelor de analiza a poluarii si aplicarii masurilor corespunzatoare de prevenire si combatere a poluarii mediului, organizarii asolamentelor adecvate culturilor ecologice.

Ocupatia presupune competentele necesare executarii lucrarilor de fertilizare si combaterii daunatorilor cu produse naturale nepoluante, intretinerii culturilor, recoltarii si valorificarii productiilor principale si secundare, dupa tehnologie ecologica.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura